Bejegyzések

1000 szívből 1 az enyém

Sziasztok!

A múltkori bejegyzés után pontosan itt egy tökéletes példája az értékközvetítésemnek. Engedjétek meg, hogy meséljek egy picit Lovagi Milánról és az ő hihetetlenül nagylelkű kezdeményezéséről, aminek a részese lehettem. Viszont mint nagyjából minden történetem, ez is egy cipővel kezdődött…

Emlékeztek a fogadalmamra, miszerint január hónapban nem vásárolok magamnak bizonyos termékeket? Nagyon jól haladok ezzel, köszönöm. Viszont már benne voltam bőven ennek a fogadalomnak a megtartásában, amikor kicsit elgyengültem és megnézegettem a Zara webshopját. Tudjátok, nézni ingyen van, tehát nem szegtem meg a fogadalmam. Találtam is egy pár lábbelit, amire azt gondoltam, nagyon nagy szükségem lenne. Egy fekete bőr bokacsizmáról beszélünk, az elegáns fajta, amiben tiszta üzletasszonyosan néz ki az ember lánya, de azért kényelmes és nem érzed úgy egy egész napos viselés után, hogy le fog esni a lábfejed, annyira fáj. Meg hát nem szépítem, gyönyörűséges kis cipő volt az. Meg is beszéltem magammal, hogy ha letelik a január, megvásárolom magamnak. Mert megérdemlem.

Ezután pár nappal pedig görgettem a Facebookon. Egyébként ilyen nem gyakran esik meg, nem igazán nézegetem a Facebookot, az Instagramot preferálom. Lovagi Milán egy szombathelyi fotós, de azt hiszem, nem nagyon kell bemutatnom őt. Ha mégis, akkor hamarosan megismerhetitek. Rólunk is készített már családi fotót, innen az ismeretség. És Milán kitalált valami olyasmit, ami nekem nagyon tetszett attól a pillanattól fogva, hogy elolvastam. A kezdeményezés neve „1000 szív a Démétér Házért”. Ez a bizonyos Ház pedig olyan gyermekeknek és szüleiknek ad otthont, akik leukémiás betegségük miatt kezeléseket kapnak. Milán kezdeményezése abból áll, hogy 1000 jótékonykodni vágyó emberről készít egy fekete-fehér, mosolygós fotót. Ezért pedig akkora összeget adományozunk, amennyit szeretnénk. Az ebből befolyó pénzzel pedig Milán a Démétér Házat támogatja. Mert ők valóban megérdemlik.

Amikor ezt elolvastam, akkor pedig eszembe jutott az a cipő. Hogy én mennyi ilyen cipőt megérdemeltem már és mennyivel jobb helye is lehetne annak a pénznek, amit én arra a cipőre szántam. Így hát elmentem Szombathelyre egy fotóra és egy szív az enyém lett az 1000-ből.

Fotó: Lovagi Milán – 1000 szív a Démétér házért

Ezelőtt nem vettem még részt ilyen nagyobb volumenű jótékonykodásban, de nagyon jó érzés volt. Ez pedig nem önfényezés, ez őszintén nem arról szól, hogy az ember elmondhassa magáról, mennyire jószívű, hogy ilyenben részt vesz. Viszont akit őszintén érdekel és szeretne segíteni Milánnak és a gyerekeknek, a Facebook oldalon üzenetben vagy az ezersziv@gmail.com e-mail címen tud jelentkezni!

További szép napot kívánok Mindenkinek! ♡

Bisous,
Fanni

Hozzászólás