Bejegyzések

Az a bizonyos téli kabát

Sziasztok!

Kikecmeregvén a mámoros születésnapi örömködésből, újra itt vagyok és csak úgy siklik a kezem a klaviatúra felett. Mégpedig azért, mert egy új kedvenc darabom áll a mai bejegyzés főszerepében: a téli kabátom.

Akivel találkoztam azóta, hogy ezt a kabátot megvásároltam, biztosan tudja miről beszélek, ugyanis ezen a télen azt gondolom, nekem van a leghibátlanabb téli kabátom és ezt nem is vagyok rest hangoztatni. Ilyen ez a szerelem, nem igaz?

Már ősszel eléggé rá voltam egyébként pörögve erre a téli szerkó témára, nézegettem kabátokat, csizmákat, amiket aztán sikerült is beszereznem. Ezt a darabot is egy ilyen téli kutakodás alkalmával találtam meg, a Zara (ki gondolta volna…) webshopján.

Fejpánt: H&M
Sál: H&M
Kabát: Zara 
Farmer: Zara 
Csillogós cuki zokni: H&M
Bakancs: Zara 

Először a feketével szemezgettem, ami eléggé közel áll hozzám, de amikor megnéztem, milyen színekben elérhető még ez a darab, rátaláltam erre a csodálatos zöld színre. Egyből megtetszett egyébként, viszont pont az elkövetkezendő napokban jártam Budapesten, ahol meg szerettem volna nézni élőben is ezt a darabot.

Egyébként elég merész online vásárlónak érzem magam ahhoz képest, hogy az élet más területein inkább biztonsági játékosnak mondanám magam. Ezt arra értem, hogy például teljesen ismeretlen márkáktól minden kételkedés nélkül rendelek cipőt, táskát, kiegészítőt, a ruhával viszont másképp vagyok. Ha ruhát szeretnék vásárolni, akkor inkább veszem a fáradtságot és ezt élőben teszem meg.

Méghozzá azért, mert – ahogyan egy téli kabát esetében is -, nem mindegy, hogy az adott darab hogyan áll. A ruháknak, kabátoknak, nagyon más szabása van, hiába ugyanaz a márka, vagy ugyanaz a kollekció. Éppen a szabások teszik érdekessé ezeket a darabokat, így én ezeket nem szívesen rendelem meg, inkább elmegyek, felpróbálom és az alapján döntök.

Nem volt ez másképp ezzel a csodálatos kabáttal sem, amiből a webshopon biztosan eggyel nagyobb méretet rendelek. Így azonban a boltban volt időm próbálgatni, megnézni, hogyan áll nekem ez a szabás és hasonlók. Ami pedig ennél a darabnál még kényes kérdés volt, az a színe. Gyönyörű ez a zöld, és nem is mehetne jobban a szemem színéhez, de nem biztos hogy ezt egy webshopos rendelés során megkockáztattam volna.

Egyébként remélem szerintetek sem csak a külső számít, ugyanis ennek a kabátnak a belseje is egy álom. A bélése 100% poliészter, a közbélés pedig 70% szürke kacsatoll és 30% toll. A különleges kacsatollnak köszönhetően pedig teljesen olyan érzés, mintha egy téli takarót csavartam volna magamra és úgy mászkálnék. Eléggé menő.

Remélem, Ti is megtaláltátok már azt a bizonyos Igazit – mármint téli kabát szempontjából. Ha még nem, akkor itt az ideje körülnézni, mielőtt a havazás és a komolyabb fagyok bekopogtatnak kezet rázni velünk és vendégeskednek pár hétre nálunk.

Jövő héten jelentkezem a szokásos módon, addig is maradjatok elbűvölőek!

Fotók: Keller Lili

Bisous,
Fanni

Hozzászólás