Bejegyzések

Fontos kis apróságok

Sziasztok!

A múltkori, kicsit bohókásabb poszt után ezúttal valami mélyebb tartalommal készültem Nektek.

Vannak az életben olyan kis csecsebecsék, amelyek akarva-akaratlanul a szívünkhöz és egyúttal a személyiségünkhöz nőnek. Én mindig is abba a csoportba tartoztam, akik szeretnek leveleket írni, érzelmi töltést adni a tetteknek és tárgyaknak.

Nincs ez máshogy a mindennap használatos tárgyaimmal sem, ennek örömére pedig összegyűjtöttem azokat a látszólagos apróságokat, amik azzá tesznek, aki igazán vagyok, amelyek szignifikáns tulajdonságaim vagy velem járó dolgok.

Szemüveg

7 éve vagyok szemüveges, és ennyi idő alatt sem sikerült még megunnom ezt a kiegészítőt. Nyilván, nem csupán kiegészítő, hiszen ahhoz is szükségem van rá, hogy megismerjem azt, aki a járda túloldalán éppen nekem integet, ez azonban nem csak a szükségről szól. A szemüveg öltözteti az arcot, keretet ad neki és mérhetetlenül tükrözi a belsőnket. Én úgy érzem, pont ezért nem fogok sohasem ráunni a szemüvegekre.

 

Óra

Emlékszem rá, hogy a legelső karórámat a nagyszüleimtől kaptam, az elsőáldozásomra. Akkor nem gondoltam volna, hogy ez a kiegészítő hamarosan a mindennapi barátommá válik. Mivel elmondhatatlanul rendszerszerető ember vagyok, aki képes egy szombati napot is óráról órára beosztani, így hamar rájöttem, hogy egy karórára mindig szükségem van. Viccesnek találom, hogy ha nincsen rajtam karóra, olyan érzésem van, mintha teljesen meztelen lenne a karom. Hiszen hiányzik róla a rendszermutató.

Parfüm

Azon szerencsések közé tartozom, akik viszonylag korán megtalálják a saját illatukat. Én imádom a jó illatú dolgokat, így több parfümöt is kipróbáltam magamon, mielőtt megtaláltam a Lancome La Vie Est Belle csodálatos kis varázsüvegét. Be kell vallanom, hogy valaki máson éreztem meg és annyira megtetszett, hogy muszáj volt megkérdeznem, mi ez. Kipróbáltam a saját bőrömön is, és abban a pillanatban tudtam, hogy ha nem is életem végéig, de pár évig még biztos ez lesz az én szignifikáns illatom.

Haj

Nem tehetek róla, imádom a hajamat. Nem titkolom, nem rejtegetem, ez az igazság. A Sors fintora, hogy sokáig haragudtam a hajkoronámra, amiért nem nőtt. Aztán azután, hogy Szupper Szilvia fodrász rendbe tette egy csodatevő „meleg ollós” kezeléssel, elkezdett egyre hosszabbra nőni. Rájöttem, hogy a folyamatos ápolás és a megfelelő szeretet mellett úgy nő a hajam, hogy egy rossz szavam sem lehet rá és ma már ezt is az egyik ikonikus jellemzőmnek tartom.

Mivel mindannyian mások vagyunk, máshogy élünk, mindenkinek különböző sajátos jegyei vannak. Úgy gondolom, hogy ezeket a jegyeket szeretni, őrizni kell, és folyamatosan tökéletesíteni őket. Végül pedig, csak legyünk büszkék arra, akik vagyunk, azokkal a jellemzőkkel, amik számunkra megadattak.

És hogy mindez honnan van?

Szemüveg: Gucci, Annex Optika (Szombathely)
Óra: Marc By Marc Jacobs 
Parfüm: Lancome La Vie Est Belle (azaz „Az élet szép” és valóban mennyire nagyon szép!)

Fotók: Polly Dániel

Bisous,
Fanni

Hozzászólás