Bejegyzések

Stílusfogadalom helyzetjelentés I.

Sziasztok!

Akik már kicsit régebb óta velem és a bloggal tartanak, biztosan emlékeznek rá, hogy az újév köszöntése alkalmából készítettem egy kis listát magamnak a stílusfogadalmaimról. Ebben a cikkben azonban azt is megígértem, hogy látni fogjátok az eredményeket, így ezen a héten összefoglalom mik teljesültek a listáról.

Csak olyan ruhadarabot vásárolok, amit viselni is fogok.

Szerencsére ezt a fogadalmamat egyelőre sikerült tartani, bár ezt a jó szokást szeretném kicsit hosszabb távon is megtartani. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy akármennyire okos és intelligens egy Nő, akkor is szembesülhet azzal, hogy nem tud ellenállni egy-egy „de-ezt-még-muszáj-lesz-megvennem” darabnak, ami aztán majd évekig áll a gardróbban. De kérem, tegye mindenki a szívére a kezét és mondja azt, hogy nem ismeri ezt az érzést. Na, ugye 🙂

Merészebb leszek, jobban feltérképezem a stílusom határait.

Úgy érzem, hogy ez a fogadalmam megkoronázásra került a téli, padlizsán lila műszőrmémmel. Ezt a darabot például nagyon büszkén viseltem és minden alkalommal hatalmas önbizalmat adott. Úgy gondolom, hogy a stílusom feltérképezésének ilyen alapon kell állnia, hiszen sosem szerettem túl messze kerülni a komfortzónámtól. Régen attól tartottam, hogy az izgalmasabb darabokban nem leszek annyira magabiztos, de ma már tudom, hogy a két dolog nem jár kéz a kézben. A még előttünk álló nyár folyamán is azon leszek, hogy megtaláljam a legérdekesebb darabokat, hogy ezt a fogadalmat sikeresen tudjam teljesíteni.

Kibővítem az alap ruhatáramat.

Amikor a cikket írtam, Lakatos Márk Stílusterápia című könyvének egyik fejezete jutott eszembe, amiben felsorolja azokat az alapdarabokat, amelyek egyetlen nő ruhatárából sem hiányozhatnak. Úgy gondolom, hogy a saját stílusunk fejlődésének egyik fontos lépése az, amikor felfedezzük, hogy az önkifejezésünkhöz mely ruhadarabok elengedhetetlenek a mindennapokban. Így hát a fogadalmam óta én is több féle farmernadrágot, fehér inget és csinos blézert szereztem be, hogy folyamatosan legyen egy olyan minőségi alap ruhatár a szekrényemben, amire bármikor számíthatok.

Kritikusabb leszek a cipővásárlások során.

Szerencsére ezt a fogadalmamat nagyon komolyan vettem, hiszen az eltelt pár hónapban sosem vásároltam elhamarkodottan cipőt. Erre az egyik tökéletes bizonyíték a Reebok Classic Leather Gold, amit ebben a cikkben mutattam meg Nektek először és az óta is szakadatlanul imádjuk egymást. Még sok ilyen jó döntést kívánok magamnak!

Ezek volnának azok a stílusfogadalmaim, amiket január óta sikeresen betartottam. Ezek mellett azonban még van bőven fogadalom, egyik következő projektem a tökéletes nadrágkosztüm megtalálása.

Hamarosan pedig újra jelentkezem egy kis update-el, hogy tudjátok, milyen szorgosan figyelek a fogadalmaimra. Addig is jók legyetek!

Bisous,
Fanni

 

Hozzászólás