Bejegyzések

Inspirációm forrásai

Sziasztok!

Az emberek többségének van egy-egy jól bevált vagy éppen újdonsült forrása, ahová inspirációért fordulhat. Velem sincs ez másképp és amikor néhanapján elhagy az ihlet, megvannak a szokásos helyeim/embereim/dolgaim, akikre/amikre ezekben a nehéz időkben számíthatok.

Magamban az inspirációimat aszerint osztályozom, hogy az adott dolog milyen területen nyújt segítséget. Legyen az stílus, öltözködés, magabiztosság, új célok vagy bármilyen témakör. Most két nagy csoportra bontva gyűjtöttem össze Nektek az inspirációimat, így kénytelenek lesztek beérni ezekkel. Mielőtt elkezdenénk azonban, előre szeretnék szólni, hogy a bejegyzés nyomokban nem kívánt anyáskodó megjegyzéseket tartalmazhat.

Első a divat, stílus, öltözködés.

Nem elhanyagolható téma, az tény. Mivel manapság nagyon gyorsan ugrálunk az haute couture-ből (magas szabászat) a susogós nadrágok világába, aztán vissza a kifinomult nő eleganciájához, rettentő nehéz egyedinek lenni. Én magamat amúgy nem találom öltözködés szempontjából túlságosan egyedinek, de azért megvannak a saját kis hóbortjaim, érdekességeim. Viszont egy minimalista gardróbbal a hóna alatt, támadhat az embernek kisebbségi komplexusa még a leguncsibb párizsi couture week bemutatót is végignézve (és ez irónia akart lenni, mert az unalmas és a párizsi couture week nem használható egy mondatban). Mivel számomra sem ismeretlen az érzés, felfedeztem egy kis inspirációs forrást, ami segíthet új löketet adni a mindennapi szettek összeállításához.

Ebben legjobb társnak bizonyulnak a divat magazinok. „Még több csillogás, fényűzés és mértéktelen high fashion cucc?” – mormoghatjátok most magatokban teljesen jogosan. Viszont több oka is van annak, hogy imádom a divat magazinokat. Először is: az illatuk. Nyiss ki egy friss divat magazint és szagolj bele. A frissen nyomott lap illatához nincs fogható, ez az egyetlen kis dolog nekem akkora inspirációt ad. Ebben az illatban benne vannak az álmok, a szenvedés, a túlórák, a lapzárta előtti idegeskedés, a stílus, az elegancia, a kifinomultság, a merészség, az élni akarás. Vagy nyiss ki egy pár hónappal ezelőttit, annak az illata mesél! Azok a lapok magukban hordozzák a történetet, a mindennapok rohanását, azt ahogyan egyik táskádból átdobtad a másikba, majd a hanyagul rádobott kávés csészédből kilöttyenő kávé nyomot hagyott azon az isteni Marchesa kreáción… Tudom, hogy egy kissé öreg lélek vagyok, ez számomra nem titok. Viszont erről az illatról soha nem mondanék le csak azért, hogy ingyen olvashassam az interneten az újabbnál új cikkeket. Vegyetek egy divat magazint, szagoljatok bele és úgy érzitek majd, semmi sem lehetetlen. Az imént istenített illat mellett pedig olyan dolgokra is szert tehetsz, mint a legfrissebb trendek. Gondolj csak bele! Szívesen elmennél a milánói divathétre, de se pénzed, se meghívód? És ez hagyján, még csak egy rongyod sincs, amit felvegyél? Egy divat magazin lesz a megoldás. Benne van minden, amit ott látnod kellett volna. Új trendek, színek, formák, designer cuccok, még az ár is oda van írva. Mi kell ennél több? És ami aztán az inspirációt nyújtja: a magadra szabás. Az, ahogyan az újságban látottakat átviszed – akár tudatosan, akár a tudatalattid segítségével – a mindennapi öltözködésedbe. Hiszen a tudatalattid emlékeztetni fog rá, hogy: ácsi, kislány, volt abban az újságban az a piros ballonkabát hatalmas gallérral, dobj magadra te is valami hasonlót! Na ez az én inspirációm. Ha pedig nem hisztek nekem, akkor a legközelebbi alkalommal, amikor éppen unjátok a sok Instagram és Facebook szemetet, vegyetek egy divat magazint, legyen az egy Marie Claire, egy Elle, bármi és lapozzatok bele, nézegessétek meg, a kedvenc oldalaitok szélét hajtsátok be, és ami a legfontosabb: szagoljátok meg.

Egy kis kiegészítő trükköt is hoztam a magazinok mellé: ha valami tényleg nagyon tetszik, azt jegyezd le. Manapság nagyon keveset írunk kézzel, amit én rettentően sajnálok. Szerencsére még vannak alkalmak, amikor rákényszerülünk a kézírásra, viszont egyre inkább kezd feledésbe merülni ez a tevékenység. Most erőt veszek magamon és nem kezdek el arról papolni, hogy amúgy mennyire jó és óvni való dolog a kézírásunk, helyette annyit mondok, hogy jegyzeteljetek. Ha láttok, találtok valami inspirálót, írjátok le! Nem a telefonba jegyzetként. Hanem a jegyzetfüzetbe, tollal, ceruzával, filccel, zsírkrétával, amivel jól esik. És amikor inspiráció hiányban szenvedtek, vegyétek elő a jegyzetfüzetet és olvassátok azt, amit saját magatok számára jegyeztetek le. Szerintem szeretni fogjátok.

Utazás. Az utazás élménye mindig is egy olyan kiváltság volt és lesz is, amire mindannyian vágyunk. Akkor is, ha mi utazunk, pláne akkor, ha mást látunk utazni. Az utazások amellett, hogy bővítik a látásmódunkat és jótékonyan hozzájárulnak az általános intelligenciánkhoz, nagyon sok inspirációt is adnak ajándékba. Én például imádom Olaszországot. Gyönyörű az egész ország, a temperamentum, na és hát az olasz stílus, kérem szépen! Könnyedség, lazaság, elegancia. De biztosan ugyanígy van még egy csomó más helyen is, ahol még eddig nem jártam. Ezért került hát fel az utazás is a fontos inspirációs forrásaim listájára.

Most azonban jöjjön a második általam kreált rész, a magabiztosság és őszinteség.

Az én életem ezen része is igényel inspirációt. Folyamatosan keresem a forrásokat, amik segítenek megtalálni az önbizalmamat és legőszintébb énemet. Ebben a részben azonban nekem emberek segítenek, nem tárgyak vagy helyek. Egyikük Dancsó Péter. Nem rég találtam rá a Videómániára (igen, amúgy van internet itt is már régóta), ahol olyan őszinte, magabiztos és humoros tartalommal találkoztam, ami hatalmas meglepetés volt. Hiszen jön egy srác, akinek adhatsz bármit ezen a világon és mindenről megmondja a véleményét. Jó, némi rájátszással, de akkor is. Azt gondolom, hogy a Videómániának amúgy nem pont én fogok „marketingelni”, hiszen Dancsó Péter munkássága magáért beszél. Csak annyit mondok, hogy nekem a csatornán található videók valóban segítettek abban, hogy nyíltabban írjak és éljek a mindennapokban.

Szentesi Éva. A WMN nagyszájú, merész, belevaló írónője. Imád jókat enni, utazni és sportolni. Nyilván nem lehet ennyivel elmondani, milyen egy ember, én azonban körülbelül ennyit tudok róla a közösségi média segítségével. Nagyjából egy éve követem a munkásságát, ami annyira őszinte, hogy szinte már fáj. Viszont ahogyan egyre több cikkét olvasgattam, egyre többször tört elő belőlem egy egyetértő horkantás vagy egy mosoly, mert ismerem az érzést, amiről ír -nem mindig, de az esetek többségében igen. Szentesi Éva tényleg őszinte és nem csak megjátssza, hogy mennyire valódi. Egész egyszerűen inspirál az, ahogyan bevallja, ha szerinte valami hülyeség, ha valamivel nem ért egyet vagy ha valamivel éppen nagyon is egyetért.

Ha már pedig ennyit inspirálódtunk, szeretnék a bejegyzés végén egy ici-pici blokkot szánni a fotózásra készített sminkemre. Sajnos minden alkalommal annyira elszalad a kezem a klaviatúrán, hogy szégyellem még egy blokkal hosszabbá tenni a bejegyzést. Most azonban engedek magamnak, hátha a Ti inspirációtokhoz ezzel hozzájárulhatok 🙂

A sminkemet egyébként magamnak készítettem, ezekkel a termékekkel:

The Ordinary High Spreadability Fluid Primer
Catrice HD Liquid Coverage alapozó – 030 Sand Beige
Catrice Liquid Camouflage korrektor – 020 Light Beige
Essence All About Nudes szemhéjpaletta
Essence Make Me Brow szemöldök gél – 01 Blondy Brows
AVON Glow bronzosító gyöngyök
AVON Glow pirosító stift
L’Oréal La Vie En Glow highlighter paletta
Oriflame The ONE 5-in-1 Wonder Lash Mascara
Essence ajakceruza – 07 Cute Pink
Artdeco Hidro Lip Booster szájfény – 28-as árnyalat

Ruha: H&M 

Jövő héten újra érkezem, addig is vigyázzatok magatokra és inspirálódjatok sokat!

Fotók: Keller Lili

Bisous,
Fanni

Hozzászólás