Bejegyzések

Mit rejt a táskám?

Sziasztok!

Mint azt már tapasztalhattátok, az olyan „komoly” hangvételű cikkek után, mint amilyen a múlt heti volt, következnek az egyszerű kis bejegyzések. Szerencsére, minden témáról megvan a saját véleményem, így a legtöbbször nem okoz nagy fejtörést az, hogy miről is írhatnék – de nehogy azt gondoljátok, hogy ez azért mindig így van.

Már többször olvastam különböző platformokon okosító posztokat arról, kinek mi van a táskájában. Szerintem ez amúgy érdekes téma, hiszen mivel mások vagyunk, mindenkinél más élvez prioritást. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy megmutatom, milyen az én táskám belsejének nyári verziója – hiszen ártani nem árt. 🙂

A női táska rejtelmei gyakran kibogozhatatlanok, én azonban abba a csoportba tartozom, akik nem annyira kedvelik a ridikülöket. Sőt, amikor csak tehetem, egy egyszerű kis válltáskát kapok, beledobálom a pénztárcát, telefont, kulcsot és már megyek is. Szerintem macerás dolog a ridikül, hiszen mindig pont az a dolog van a legalján, ami éppen kéne és amúgy is annyira nehéz! Ezért hát a legutóbbi alkalommal az alapján választottam táskát, hogy mennyire merev a tartása (azért, hogy ne csak egy nagy szatyor legyen, amibe beledobálom a cuccaim), illetve hogy mennyire kicsi a rendelkezésre álló hely (nehogy túl sok mindent pakoljak bele). Most azt a leegyszerűsített verzióját mutatom meg Nektek, amiben tényleg csak az van, „ami elengedhetetlen”.

Nálam kihagyhatatlan a pénztárca-telefon-szemüvegtok hármas, ami nélkül tényleg maximum az udvarra megyek, de máshova eszem ágában sincs elindulni ezek nélkül. Mostanában ehhez a csoporthoz csatlakozott a névjegykártyám, „sosem tudni” alapon. Mindig lapul pár a pénztárcámban vagy a zsebemben, hátha jól jön.

Pénztárca: Carpisa
Telefon: Huawei P10
Szemüvegtok: Gucci – Annex Optika Szombathely

A jegyzetfüzet és a határidőnapló mindig is az a két dolog volt, amire sajnáltam a helyet a táskámban, de akkor is eltettem, mert tudtam, hogy szükség lesz rá. Ha hosszabb útra megyek, szeretek tervezgetni, ehhez pedig mindkettő elengedhetetlen. A mai napig kézzel írom a jegyzeteimet például, nem gyakran használom a telefonomat erre a célra. Szeretem a kézírásomat és sajnálattal látom, hogy lassan teljesen el fog tűnni az írás ezen formája – na de nem az én életemből!

Jegyzetfüzet: Primark
Határidőnapló: Libro

A teljesen szokásos résztvevők egy női táskában – kis tükör, kulcs, töltő és kis fésű. Utóbbira nagyon nagy szükségem van, hiszen rettenetesen hamar kócosodik a hajam, ezért ha nem úgy akarok kinézni, mint aki éppen felébredt egy jó kis szunyókálásból, muszáj a nap során többször megfésülködnöm. Ezzel amúgy én vagyok csak így vagy ez normális dolog? Fogalmam sincs, de nem annyira kedvelem, az biztos. Ó, és nézzétek a logómmal ellátott kis tükröt és kulcstartót! Ezeket karácsonyra kaptam a Keresztanyukáméktól és imáááááádom őket!

Végül pedig íme a szépségápoló/megőrző csoport. Az ajak- és kézápolás nálam alapvető része a mindennapjaimnak, így egy Eucerin ajakápoló és ez a makadámdió olaj kivonatot tartalmazó kézkrém mindig nálam van. Nagyon sokáig próbálgattam az ajakápolókat és idén télen találtam rá az Eucerin Lip Aktiv balzsamra és esküszöm Nektek, hogy ennél jobbat nem próbáltam! Nekem most ez a kedvenc. A nyári hónapok alatt pedig mindig hordok magamnál egy arcápoló naptejet. Egészen egyszerűen azért, mert szerintem nagyon fontos, hogy megvédjük a bőrünket a káros sugaraktól és a nagy rohanásban is legyen egy tubus, amire számíthatunk. Ugyanilyen a Catrice Liquid Camouflage korrektora is, ezeket általában magamnál tartom. Mostanában pedig kezdek rákapni a szájceruza-szájfény kombinációra, méghozzá azért, mert a ceruza szép ívet ad az ajkaimnak és még a színe is hasonlít az ajkaim természetes színéhez, a szájfény pedig ad egy kis csillogást. Ezek az utóbbi hetekben egyre többször kerülnek be a táskámba.

Kézkrém: Oriflame Cosmetics
Ajakápoló: Eucerin Lip Aktiv
Arcápoló naptej: Genera Sun
Korrektor: Catrice Liquid Camouflage
Szájceruza: Essence Lipliner 07 – Cute Pink
Szájfény: Essence Volume On! Plumping Lipgloss 02 – c’est bon, c’est bonbon

Ezek lennének a kedvenc termékeim, kellékeim, amik bekerülnek a táskámba egy teljesen átlagos nyári napon. Lehet, még ennél is kisebb táskát kéne vennem, hogy csak fele ennyi dolog férjen bele… Ti mit gondoltok? 🙂

Bisous,
Fanni

Hozzászólás