Bejegyzések

Nő. Erő. Jövő.

Sziasztok!

Ezen a héten kerül sor arra, hogy a blog eddigi történelmének számomra legkedvesebb és legfontosabb cikkét oszthatom meg Veletek. Egyetlen dolgot szeretnék azonban tisztázni az elején: ez nem egy férfigyűlölő poszt.

Az áprilisi divathéten debütált legújabb tavaszi/nyári kollekciójával a Dorko. Az utóbbi években egyre többet hallottam a márkáról és ezáltal a bemutatóra is izgatottan ültem be. Mint azt ebben a cikkben is leírtam, imádtam a show-t és kimondottan egy darab annyira megragadta a figyelmemet, hogy azóta is minden nap eszembe jutott. Így hát nem tudtam mást tenni, felkerekedtem és a kedvenc városomba, Sopronba utaztam, hogy meglátogassam a Dorko boltot és beszerezhessem azt a darabot, amit a divathéten kiszemeltem magamnak. Ez pedig nem más volt, mint a Nő. Erő. Jövő. póló.

Tudom, hogy ez nagyon klisé lesz, de ez nem csak egy póló. A magyar márkának ugyanis sikerült megtalálnia azt a három szót, ami mindenkinek jelent valamit, legyen az férfi, nő, idős vagy fiatal. A 21. században pedig nem is akármilyen üzenet rejlik a 9 betű mögött. A magáért beszélő szlogenhez társult egy hibátlan logó is, ami minden Dorko pólót viselő Nő kecses nyakán ott díszeleg. Nem szeretném okoskodva megmagyarázni, mit is jelent ez az illusztráció, mivel szerintem mindenkinek mást jelent és ez pont így van rendben.

Nő. Erő. Jövő. Nekem egyre többet jelent az, hogy én is Nő vagyok. Tudom, hogy még fiatal vagyok és sok minden hozzá fog járulni a nőiességemhez, mégis érzem, hogy szeretetteljes és összetartó közösség része vagyok. Minden egyes nap egyre jobban megértem, mit is jelent igazán Nőnek lenni, milyen az én saját stílusom, legyen szó öltözködésről vagy akár vélemény kinyilvánításról. Mindig is volt véleményem, aminek azonban nem adtam mindig hangot. Viszont ahogyan egyre inkább Nő leszek, egyre magabiztosabban tudom elmondani, hogy mit akarok. Nekem egyelőre ez jelenti az erőt.

Számomra a Dorko frappáns szövege azt jelenti, hogy az erő, ami bennünk, Nőkben rejlik, jelenti a jövőnket is. Pontosan attól szép ez, hogy mindannyink számára mást jelent. Nekem határozottságot, önbizalmat, magam iránt mutatott tiszteletet. Amikor felvettem ezt a szettet, nem érdekelt, ki mit fog szólni a piros csizmámhoz, meg a rojtos aljú farmer nadrágomhoz. Nem tetszik? Ő bajuk. Na, kérem szépen, ez a mi erők. Hogy tökéletesen tisztában vagyunk azzal, mit, mikor és hogyan akarunk. Éppen ezért áll biztos talajon a jövőnk még akkor is, amikor kicsit elgyengülünk. Mert elbukhatunk százszor is, de nincs még egy olyan teremtmény ezen a Földön, aki akkora kecsességgel és magabiztossággal áll fel újra az akadállyal szemben, azokon az eszméletlenül piros sarkakon, mint mi, Nők.

Mi, akiknek szenvedélyünk a gardróbunk és a sminkes táskánk, bármennyire is próbáljuk ezt tagadni.

Mi, akik képesek vagyunk minden filmet és sorozatot megnézni egy helyes pasi miatt.

Mi, akik néhanapján utáljuk az egész világot és még csak az okát sem tudjuk megmondani.

Mi, akik a következő nap táncolva készülődünk reggel és ennek sem tudjuk az okát megmondani.

Mi, akik ugyanúgy fogunk szeretni és bízni a sokadik pofára esés után is.

Mi, akik szüntelenül álmodozunk, ha akad egy kis szabadidőnk.

Mi, akik aztán keményen megdolgozunk azért, hogy az álom ne csak álom maradjon.

Mi, akiknek ha azt mondod, nem megy, akkor is megmutatjuk, hogy igenis, nekünk ez megy.

Mi, akik úgy tudunk szeretni, mint senki más.

Mi, akik el tudjuk dönteni, hova menjünk, mit együnk és mit nézzünk meg.

Mi, akiknek néha kell az ölelés és a biztató csók ahhoz, hogy utána magabiztosabban tudjunk nekivágni az életnek.

Mi, akik gumipapucsban és kinyúlt pólóban is gyönyörűek vagyunk és kikérjük magunknak.

Mi, akik egy nézéssel a porba tudnak tiporni bárkit.

Mi, akik mindeközben műveltek, elegánsak és sikkesek vagyunk.

Mi, akik a végtelen erőt és a jövőt hordozzuk magunkban.

Mi Nők vagyunk az Erő és a Jövő.

Így hát nagyon hálás vagyok azért, hogy én is Nő lehetek.

Outfit:

Póló: Dorko SS18
Nadrág: H&M 
Cipő: Stradivarius 
Napszemüveg: MANGO 

Fotók: Keller Lili

Bisous,
Fanni

Hozzászólás