Bejegyzések

Megbízható outfit állásinterjúra

Sziasztok!

Gyermekfejjel az óvodában még azt tervezgetjük, hogy teljes munkaidős hercegnők leszünk és életünk legfontosabb kérdése az lesz, hogy az adott napon éppen melyik tiara kerüljön a fejünkre. Az iskolában már elkezdjük kapiskálni, hogy ez a munka dolog lehet kicsit komolyabb téma lesz. A harmadik fázisban pedig életünk legszeszélyesebb korszakában kell eldöntenünk, mivel szeretnénk foglalkozni az elkövetkezendő évtizedek nagy részében.

Aztán amikor a nehezén túl vagyunk, jönnek az állásinterjúk. Mindenki máshogy áll egy ilyen naphoz; van aki izgul, van aki magabiztos és van akinek ez is egy feladat, ami éppen most következik.

 

Az azonban sosem volt kérdés, hogy mennyire fontos és befolyásoló tényező lehet a megjelenés. Mint az élet minden területén, az állásinterjúk alkalmával is rettentően fontos az első benyomás. Természetesen az a legfontosabb, hogy az adott jelentkező mennyire felel meg a pozícióra, de emellett már az első pár másodpercben kialakul egy megérzés a munkáltatóban.

Éppen ezért tartom fontosnak, hogy beszéljünk erről is. Mit szabad, mit nem, mit mivel kellene párosítani és természetesen megmutatom az én kedvenc állásinterjús szettemet is. Az alapelvek nagyjából ugyanazok maradnak, mint a mindennapi öltözködés során:

 1. Legyen kényelmes. 
 2. Illeszkedjen a személyiségedhez.
 3. Érezd benne jól magad. 

Ha ez a három alapelv megvan, akkor jó úton járunk. Ezeken kívül azonban vannak olyan kis trükkök a tarsolyomban, amiket szerintem jó, ha megfogadtok, de persze nem kötelező 🙂

 • Nem veszünk fel rövidnadrágot/miniszoknyát állásinterjúra! Ezek a ruhadarabok nem az élet ezen alkalmaira lettek kitalálva, megvan a saját helyük. Nadrágot csakis hosszút, minimum boka fölé érőt, szoknyát pedig minimum térd alá érőt viselünk állásinterjúra.
 • Nem hagyjuk szabadon a lábunkat! Amennyiben szoknyára esik a választás, ajánlott egy testszínű vagy fekete harisnyát párosítani hozzá. Ez pedig nem azokból az időkből maradt meg, amikor a Nők csakis földig érő szoknyákban léphettek utcára. Ez egyszerű igényesség arra, hogy ne mutogassuk a meztelen bőrünket állásinterjún.
 • Nem dicsekszünk a dekoltázsunkkal! Én személy szerint imádom, ha valaki nőiesen öltözködik és tisztában van a bájaival. Viszont a bájainkkal való dicsekvésnek is megvan a maga helye és ideje, ami pedig nem éppen egy állásinterjú.
 • Nem viselünk kirívó színt! Mindegy, mennyire jól áll a neon zöld, neon pink, türkiz kék, rikító narancssárga, az nem éppen egy ilyen alkalomra való. A letisztult színek és vonalak segíthetnek abban, hogy pozitív legyen az első benyomás. A rikító színek azonban éppen ennek az ellenkezőjét teszik.
 • Nem viselünk vicces mintás vagy bármilyen feliratos inget, pólót! Szerintem mondjuk ezt amúgy sem kellene, de állásinterjúra pedig aztán végképp nem. Egy kis szolid minta szolid színben még elmegy, de a kedvenc dinoszaurusz mintás póló nem éppen ilyen helyre való.
 • Nem sportcipőben jelenünk meg egy állásinterjún. Bármennyire is menő és kényelmes, ilyenkor elő kell venni egy balerina cipőt, topánkát, letisztítani tisztességesen és büszkén viselni az interjún. Ez alól pedig nincs kibújás.
 • Csínján a kiegészítőkkel! A táska mérete ne legyen óriási, ugyanígy a fülbevaló, karperec, karóra és hasonlók mérete is maradjon meg az igényes kategóriában. Ez nehéz pont egyébként, mert vannak olyan emberek, akik ragaszkodnak bizonyos ékszerekhez, kiegészítőkhöz. Ilyen esetekkor azonban van, ami nem állja meg a helyét.

Most pedig, hogy az általam alkotott abszolút tabukba bevezettelek Titeket, megosztom Veletek, én milyen darabokban bízom az állásinterjúk során.

 • Az egyszerű színekben. Általában fehér, fekete, szürke vagy egy minimális púderrózsaszín után nyúlok. Ezek magabiztosságot, határozottságot és letisztultságot tükröznek. Továbbá nekem totális biztonságot nyújtanak ezek a színek, hiszen az idő nagy részében ezeket viselem, így tudom, hogy ebből nagy baj nem lehet.
 • A könnyed vonalakban. Szeretem a nadrágokat és a szoknyákat is, de sosem viszem túlzásba, ami a szabást illeti. A maximum merészség az a trapéz nadrág, amit ebben a bejegyzésben láthattatok, de ennél csak szolidabb formákat szeretek viselni.
 • Kocka minta. Tudom, hogy mindig én vagyok az, aki buzdítja a népet a minták viselése ellen, de hát milyen szabály az, amit nem erősít kivétel? Nálam a kockaminta a kivétel, méghozzá azért, mert ez elegáns, mégis fűszerként viselkedik egy egyébként teljesen egyszínű szettben.

 • Egyszerű kiegészítők. Sosem szerettem a nagy fülbevalókat, nyakláncot, gyűrűt és karkötőt pedig szinte sohasem viselek. Leginkább azért, mert idegesítenek, pedig vannak nagyon szép megoldások az igényes ékszerekre. A mindennapokban is, de állásinterjún még inkább figyelek arra, hogy egyszerű és szép kiegészítőim legyenek. Az ékszereket tekintve, általában egy gömb alakú fülbevaló és egy óra a választásom. Ami pedig a táskát illeti, szeretek a közepes méretnél és egyszerű színnél maradni.

 • Lapos talpú cipő. Bármennyire is szeretem a magassarkúkat, még eléggé kezdőnek számítok. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy minden második lépésnél kifordul a bokám a cipőben, egyszerűen annyi, hogy huzamosabb időn keresztül nem érzem magam totális biztonságban és kényelemben. Így van egy-két bevált lapos talpú kedvencem, amikre mindig számíthatok, így a cipőm miatt már biztosan nem kell aggódnom.

 • Könnyed smink, egyszerű frizura. Alapvetően csak CC krémet használok az arcomra minden nap, az alapozó nekem túlságosan erős. Mégis, ha állásinterjúra megyek, szívesebben viselek alapozót, méghozzá azért, hogy biztosan minden úgy nézzen ki rajtam, ahogyan ki kell néznie. A hajamat pedig egyszerűen lógva hagyom vagy ilyen aranyos kis lófarokba fogom 🙂

Jó pár elvet és tabut megosztottam Veletek, így itt az ideje, hogy megmutassam, hogyan is fest az én kedvenc összeállításom. Még annyit el kell árulnom, hogy nem igazán szeretem az ingek anyagát, túlságosan kényesek és szeszélyesek szerintem. Így a legtöbb alkalommal a megbízható pamut anyagra esik a választásom, ami lehet, hogy inkább ellenem szól. Viszont emlékeztek arra a szabályra, hogy érezd a szettben jól magad? Nos, Nekem ezért tabu egy ing, mert nem illeszkedik a személyiségemhez és nem érezném benne jól magam.

A szettem tehát egy teljesen fekete kombináció kockamintával megtörve. Az utóbbi időben nagyon megszerettem a magas nyakú felsőket és garbókat, illetve az ilyen elegáns kabátokat. Számomra ez jelenti a leheletnyi eleganciát a folyamatos rohanásban.

Kabát: Amisu (New Yorker)
Fekete pamut felső: H&M 
Nadrág: Vero Moda 
Cipő: Zara 
Táska: Zara 
Fülbevaló: A szentgotthárdi ékszerboltban vásároltam
Óra: Marc Jacobs 

Remélem, tetszett Nektek is az állásinterjús outfitem és hogy tudtam pár hasznos tanácsot adni, amely a segítségetekre lehet egy interjúra készülve. Kíváncsi vagyok rá, Ti milyen elvek alapján választotok ruhát egy interjúra, úgyhogy ha megosztanátok velem a véleményetek, írjátok meg hozzászólásban, Instagramon vagy Facebookon!

Addig is maradjatok jók és bűvöljetek el mindenkit!

Fotók: Keller Lili

Bisous,
Fanni

Hozzászólás