Bejegyzések

Power suit

Bonjour, Mesdames et Messieurs!

Az erő eléggé érdekes résztvevője az életünknek, hiszen mindannyian uraljuk vagy éppen vágyunk rá, mégsem biztos, hogy ugyanabban a formában. Lehetünk erősek fizikailag vagy lelkileg, lehet erőteljes a közlésmódunk vagy bármi iránt táplált vágyunk. Illetve lehet erőben gazdag a megjelenésünk is. Nem hiába fontos az öltözködés során, hogy önazonosak legyünk, hiszen a ruháink, a megjelenésünk már azelőtt mesél rólunk, hogy mi magunk bármit mondanánk. A bennünk hordozott erőt pedig a ruhadarabjainkon keresztül is megcsillogtathatjuk, ebben van segítségünkre a power suit.

portrait

A hivatalos definíció szerint egyébként ez az öltözet olyasvalami, amit munkába viselünk annak érdekében, hogy fontosabbnak vagy magabiztosabbnak tűnjünk. A 21. században persze nagyon sok helyen megfordulnak emberek power suit-ban, nem csupán a munkahelyen. Mivel a nevében is ott van a lényeg, miszerint ez az öltözet erőteljes, bárhová viselhető, ahol egy kis plusz erőre van szükségünk.

Én nagyon hasznosnak tartom, ha van egy a mi személyünkre szabott, bevált power suit-unk. Lehet ez egy régi kedvenc vagy pár teljesen eltérő darab, amiket most illesztünk életünkben először össze. Ugyan a power suit bizonyos határokon belül mozog, szerintem sok megoldás attól különleges, hogy nem feltétlenül követi az elvárásokat. Hiszen lehet, hogy pont az egyedi megoldások fognak segíteni magabiztosabbnak tűnni.

A nadrág a női power suit-ok elengedhetetlen része, ehhez tartozik egy blézer, illetve lényegében bármilyen ing vagy egyéb letisztult felsőrész. A kombinációból találni testvonalat követő, egyenes, illetve túlméretezett fazont is egyaránt – bár a legutóbbi nem egy átlagos formája a power suit-nak. Az egyenes, határozott vonalak és szabások sugallják azt az erőt, amit ezzel a megjelenéssel üzenni szeretnénk. Éppen ezért kerülendő a kicsit túlméretezett fazon, hiszen hiába próbálunk erőteljesnek tűnni, ha kívülről úgy néz ki, mintha elvesznénk a ruhánkban és az uralna bennünket, nem pedig fordítva.

Blézer: H&M
Body: Zara
Nadrág: Charles Vögele
Cipő: Vagabond

Szerintem a cipő kérdésen nem szükséges sokat agyalni. Az alapvető megszokott forma megköveteli a magassarkút, de mivel én a fotózás napján éppen ebben a slip on-ban éreztem magam erőteljesebbnek, ez került a lábamra. A végeredmény mindenképpen olyan legyen, hogy mi élvezzük a viselését, legyen benne olyan érzésünk, mintha meg tudnánk hódítani az egész világot. Mindenben lehet nyilván kivetnivalót találni, de minek keresgélnénk a negatívumokat, mikor ott van az orrunk előtt annyi pozitívum? A power suit által közvetíteni kívánt magabiztosságunk abból is fakadhat, hogy nincs szükségünk folyamatos megerősítésre ahhoz, hogy tudjuk: valóban tele vagyunk erővel.

Most pedig már csak egyetlen dolog maradt hátra: nyomás összeállítani a Ti power suit megjelenéseteket! Jó szórakozást kívánok hozzá. 🙂

Fotók: Keller Lili

Bisous,
Fanni

Hozzászólás