Napi stílusnapló

Stílusnapló 02 – Péntek

Sziasztok!

Eljött a hét utolsó napja és én (ugyanúgy, mint a nyári stílusnapló hét végén) vegyes érzelmekkel állok ehhez a naphoz. Szomorú vagyok, mert nagyon szeretem ezeket a napi posztokat írni Nektek és úgy látom, viszonylag sokan reagáltok rá. Ez pedig mindig megmosolyogtatja a kis lelkemet.

Viszont egy kicsit örülök is, mert hiányzott az alkotói szabadságom. Eléggé furcsa volt, hogy minden nap úgy keltem fel, hogy tudtam, mit fogok viselni és egy percet sem kellett gondolkodnom rajta. Noha ez lehetne jó dolog is, az öltözködés nem az a tevékenység, amit egy hétre előre meg tud tervezni az ember lánya – legalábbis számomra nem ilyen. Én szeretek az aznapi hangulatomhoz mérten felöltözni, hiszen így valósul csak meg az önkifejezés.

 

Ez a stílusnapló hét azonban megmarad itt a blogon és bármikor visszanézhetjük. Mivel ezelőtt megszavaztátok, hogy legyen még ilyen, vettem a bátorságot és ezt a döntést nem csak egy alkalomra értettem. Így ha nem is idén, de biztosan lesz még stílusnapló hét! 🙂

Most pedig lássuk, milyen gúnyát választottam a hét utolsó napjára.

2018. október 19., péntek

Őszintén mondhatom azt, hogy a pénteki szett lett a második leginkább Fannis outfit. Ez egy kicsit sportosabb, mint a tegnapi, de mégis elegáns. Be kell valljam, hogy ebben az összeállításban megkérdőjelezhetetlennek érzem magam. Ezt így egyben egyébként többször viseltem már korábban is, mivel kényelmes, nőies és vagány.

Ez a szett azonban több olyan darabot is magában foglal, amit már láthattatok rajtam a héten és itt szeretnék kitérni egy szerintem nagyon fontos témára. Engedjétek meg, hogy írjak Nektek a pazarlásról. Szerettem volna nagyon okos ténymegállapításokat írni, de azt meghagyom azoknak, akik értenek is ehhez. Én csak annyit mondanék, hogy a divat világában nagyon sokat pazarlunk. Én is így teszek.

Akármennyire is szeretnénk hibáztatni a divatipart, mint nagyhatalmat, nem tehetjük, hiszen belőlünk, egyénekből áll össze a hatalmas pazarló közösség.

Mi ennek az oka? Az ízlés, a sznobság, az éppen aktuális trendek, a megfelelési vágy. Az, hogy azáltal szeretnénk beállni a „menő” influencerek után vonuló táborba, hogy megvesszük a méregdrága cuccokat, amiket ők pénzösszeg ellenében hirdetnek és ingyen megkapnak – ha rossz a termék, ha nem. Illetve amik amúgy nem is tetszenek és két hét múlva mennek a kukába. Vagy nem is kell igazából drágának lennie az adott dolognak.

Nem szeretnék túlságosan mélyen belemenni a témába, akármennyire is jól esne most utat engedni az ezzel kapcsolatos véleményemnek. A lényeg az, hogy minden normális ember hordja ugyanazt a ruhát többször. Ezzel pedig nincs semmi baj. Nem gondolom, hogy attól lesz valaki emberileg kevesebb, hogy több évig visel valamit – legyen az fast fashion vagy high end termék. Mert nem csak a drága holmik tartanak ki sokáig. Illetve az influencerek is viselik kétszer ugyanazt a darabot, akkor is, ha ez a közösségi médián keresztül nem mutatkozik meg.

Én egyébként imádom több szettben is megfigyelni ugyanazt a darabot. Hogyan viselkedik egy farmer sportcipővel és magas sarkúval? Mennyire távolodom el a személyes stílusomtól, ha ezt a darabot nem a megszokott társaival párosítom össze? Így azt javasolnám, hogy Ti is kísérletezzetek egy kicsit!

A hét utolsó napjára tehát kaptok egy kis véleményt/tanulságot meg a vagány énemet. Ehhez nem is kellett más, csak a (z egyetlen) bőrkabátom, egy túlméretezett póló, egy rojtos aljú farmer és fekete magas sarkú bokacsizma. Ezzel pedig meg is volnánk.

Bőrkabát: H&M
Póló: H&M
Nadrág: H&M
Csizma: Deichmann
Táska: Stradivarius 
Fülbevaló: szentgotthárdi ékszerbolt

Ja, és kell még hozzá karika fülbevaló. Mostanában ez a kedvenc kiegészítőm és igen, kellett hozzá 22 év, hogy vegyek egy normális karika fülbevalót. Már egy ideje azonban megvan és kedveljük egymást 🙂

Nem igazán szeretném tovább húzni ezt a mai bejegyzést, mert nem vagyok a felesleges fecsegés híve (dehogynem 😀 ). Így hát el is köszönnék Tőletek. Szerettem ezt a hetet, jól esett írni Nektek minden nap és remélem, Ti is élveztétek valamennyire ezt az őszi verziós stílusnaplót is.

Jövő héten újra jelentkezem és nagyon szívesen elárulnám, hogy mivel, de nem fogoooom! Maradjatok elbűvölőek továbbra is!

Fotók: Keller Lili (és Anya – tudom, hogy kérted, hogy ne írjam ki, de olyan jók lettek!) ♡ ♡

Bisous,
Fanni 

Hozzászólás