Bejegyzések

Stílusos olvasnivalók

Sziasztok!

A múltkori outfit poszt után ezúttal egy kicsit más témáról lesz szó, mondhatni az öltözködésem egyik „miértjét” szeretném feltárni előttetek. Kiskorom óta imádok olvasni és egy idő után rájöttem, hogy a legnagyobb örömöt számomra a divatkönyvek böngészése okozza. Így hát elhoztam nektek a négy kedvencemet, amiknek fontos szerepe van az öltözködéshez való hozzáállásomban és a mindennapi gondolkodásomban is.

Ahhoz, hogy megtaláljuk azt a vonalat, amit igazán a sajátunknak érzünk, több mindent ki kell próbálnunk és ez velem sem volt másképp. Egy kis idő után rájöttem, hogy a francia sikk, egy kis lazasággal ötvözve az, amiben én igazán boldogan tudok létezni. Éppen ezért az első könyv, amit beszereztem a Párizsi sikk volt, Ines de la Fressange és Sophie Gachet párosától. Ez a vörös-arany ruhába bújtatott könyv számomra teljesen érthetően átadja azt, miből épül fel egy hamisítatlan francia hölgy ruhatára és attitűdje. Az olvasás során megtaláltam a könyvben a választ minden kérdésemre és végül el tudtam dönteni, mi az a tényező, amit egy francia nő öltözködéséből szeretnék a sajátomban is alkalmazni és mi az, amit inkább hanyagolnék. Egyik kedvenc tippem a letisztultság, az egyszerűség elve, hiszen egy Igazi Nőre pont azért figyelnek fel, mert sugárzik belőle a báj, a műveltség és az egyediség, nem pedig a neon színű ruhái miatt – vallja Ines de la Fressange. A letisztult megjelenést mindörökké gyakorolni fogom, mint ahogy azt a legutóbbi posztban is láthattátok. A Párizsi sikk pedig minden utazásomkor velem jön, hogy véletlenül se legyen esélyem hibázni!

Időrendi sorrendben a második szerzeményem, ám a szívemben elfoglalt helye alapján az első kedvenc divatkönyvem jön: a How To Be Parisian Wherever You Are: Love, Style and Bad Habits. Ez a könyv ESZMÉLETLEN! Csakis és kizárólag ajánlani tudom mindenkinek, akit valaha érdekelt a francia divat, a megjelenés, a vérbeli francia nők viselkedése, a férfiakhoz fűződő viszonyuk és igazából minden, ami Parisienne*. A könyv írói jó barátnők: Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline de Maigret és Anne Berest úgy döntöttek, hogy feltárják a francia nők szerelemhez, stílushoz fűződő viszonyát és ezzel együtt minden rossz tulajdonságát is. Nem kimondottan az öltözködésre fektet nagy hangsúlyt a könyv, annál inkább a viselkedési szokásokra, a sajátos gondolkodásmódra, az élettel való kapcsolatra. Nem csak őszinte, hanem nagyon humoros is, hiszen a rossz tulajdonságokat vicces kis anekdotákkal közelítik meg az írók, így az olvasás közbeni hangos nevetés 100%-osan garantált. A könyv még magyar nyelven nem jelent meg, de lehet, hogy így a legjobb. Én az angol kiadást olvastam, ami számomra teljesen megfelelő volt és valóban csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne egy jót derülni a mindig tökéletes francia nők féltve őrzött hibáin.

Lakatos Márk természetesen nem hiányozhat a kedvenc divatkönyveim szerzőinek sorából. Számomra a legmeghatározóbb könyve a Stílusterápia, ami olyan információhalmazt rejt magában, ami mindenkinek segít az öltözködésben. Leginkább ahhoz tökéletes társ ez a könyv, hogy rájöjjünk mi az, ami jól áll nekünk és mi az, ami nem. Aki nem tudja, hogy milyen alapdarabokat kellene beszereznie vagy mit mivel kombináljon, milyen szín áll jól neki, annak bátran ajánlom a Stílusterápiát, hiszen biztosan tudom, hogy Márk tanácsai igazi segítő kezet nyújtanak.

Negyedik és egyben legújabb szerzeményem a Patricia Gucci által megírt GUCCI – Egy sikeres dinasztia története. A regényes formában íródott életrajzi mű olyan valóságot nyújt át az olvasónak, amelyre én személy szerint nem voltam felkészülve. Azon kívül, hogy a könyv elolvasása után biztosan venni akarsz majd egy eredeti (!)  Gucci táskát, teljesen a szívedbe fogod zárni a márka alapítóját – efelől kétségem sincs. Egy divatikon életének fordulataiba nyersz betekintést, olyan kulisszatitkok tulajdonosa leszel, amikről korábban fogalmad sem volt. Nekem ez a könyv a szívem legmélyére hatolt és megfogadtam, hogy ha valaha leszek olyan szerencsés, hogy lehetőségem adódik venni egy Gucci táskát, azt Aldo Gucci tiszteletére fogom megvásárolni. Ezt a könyvet nem azért ajánlom, mert ettől majd jobban megtalálod a saját stílusod vagy jól fogsz tudni öltözködni. Hanem azért, mert ennek elolvasása után tudni fogod értékelni a divatvilágot, a siker mögött rejlő kemény munkát és ezáltal emberileg is több leszel.

Remélem, hogy kedvet kaptatok egy kis olvasáshoz és ha valamelyik kedvenc divatkönyvemet elolvassátok, mindenképpen írjátok meg a véleményeteket!

A könyveket az alábbi linkeken tudjátok beszerezni:

  1. Ines de la Fressange és Sophie Gachet – Párizsi sikk
  2. Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Anne Berest – How To Be Parisian Wherever You Are: Love, Stlye and Bad Habits
  3. Lakatos Márk – Stílusterápia
  4. Patricia Gucci – GUCCI (Egy sikeres dinasztia története) 

Fotók: Polly Dániel

Bisous,
Fanni

 

*Parisienne: a párizsi nő „gyűjtőneve”

Hozzászólás