Bejegyzések

Télzáró kabátmustra

Sziasztok!

Köszöntök mindenkit újra a blogon! Dánielünk szerencsére jobban van, így újra kis divatcsomaggal készülünk Nektek minden szerdán. Az elmúlt pár hétben nem tétlenkedtünk, sok új ötletünk van, amiket mind-mind meg fogunk valósítani és Ti mindannyian a részesei lesztek! Vágjunk is bele az első témába.

A kabátot sokan az egyik kedvenc ruhadarabként tartják számon, én azonban nem ebbe a csoportba tartozom. Jobban szeretem azt az időjárást, ami nem igényel kabátviselést, ám az utóbbi időben sajnos nem éppen ez volt a jellemző. Pontosan ez az általam nem igazán kedvelt hideg gondolkodtatott el, hogy milyen jók azok a darabok, amelyekben tényleg bármikor bízhatunk, ha jön a rosszabb időjárás.

Tudom, hogy már érezzük a tavasz közelségét, ennek ellenére én mégis összegyűjtöttem a három legmegbízhatóbb téli kabátom. Talán nem ezek a legújabb divat szerinti darabok, talán nem is a legkülönlegesebbek, de éppen ezek miatt lehet tökéletesen kiegészíteni őket. Ne felejtsük el, hogy az alapdarabok lényege az egyszerűség, ennek köszönhető, hogy többféleképpen is viselhetjük őket.

Első kedvencem az elegáns szövetkabát, amit a mai, határok nélküli divatnak köszönhetően már bármivel kombinálhatunk, akár sportcipővel is. Mivel az én szívem mindig egy kicsit a nőiesebb öltözködés felé húz, így inkább ezekhez a szettekhez választom ezt a darabot. Illetve a sportcipővel való viselésről is megvan a véleményem: akármennyire is „trendi”, szerintem a két stílus nem illik egymáshoz. Így én maradok a magas sarkúval való viselésnél.

Hogyha azonban éppen sportos kedvemben vagyok, szívesen veszem elő ezt a kék darabot a szekrényből. Ez az egyetlen rövid téli kabátom, és ennek is megvan az oka. Mivel homokóra alakom van, a csípőm és a vállam nagyjából egyforma szélességű és a derekam vékonyabb. Tehát mivel csípőben kicsit erősebb vagyok, az ilyen rövid kabátok többségében úgy festek, mint akinek az egész felsőtestét felfújták, hiszen elveszik bennük a derekam. Ez a Zara kabát azonban pont ott szűkül, ahol a testem és ennek köszönhetően nem úgy nézek ki, mint aki megtömte a zsebeit egy egész tepsi aranygaluskával, mielőtt elindult. Nagyon szeretem a nyakrésznél használt műszőrme berakását, hiszen így nincs szükség sálra. Ezt a darabot én sosem viselem szoknyával vagy magas sarkúval, hiszen ez egy tipikusan sportos kabát.

A harmadik főszereplő nem más, mint egy olyan kabát, amit mindenhova, mindennel szívesen viselek és még melegen is tart. Ezt a darabot még tavaly vásároltam, próbáltam idén jobbat találni, de nem ment – gondolom, ez az a bizonyos jel. Farmerrel, szoknyával, bakanccsal, szövetnadrággal, egyszerűen mindennel imádom. Ez tényleg tipikusan az a kabát, ami legelőször eszembe jut, ha a legnagyobb hidegben menni kell valahová.

Akármennyire is szeretem az imént bemutatott kabátokat, nagyon remélem, hogy ez a télbúcsúztatónak szánt poszt megteszi a hatását és már nem kell viselnem őket legalább novemberig.

Köszönöm, hogy végigolvastátok a posztot, ennek örömére el is árulom, hogy jövő szerdán nem egyedül, hanem vendéggel érkezem. Addig is szép hetet kívánok Nektek!

Kabátok:

  1. Amisu 
  2. Zara
  3. Zara

Fotók: Polly Dániel

Bisous,
Fanni

Hozzászólás