Bejegyzések

Az új logó

Bonjour, Mesdames et Messieurs!

Új logó, új blog téma, de nem kell aggódni, én a régi vagyok. Ugyanaz a nőszemély, aki eddig is írt ezen a platformon össze-vissza mindenfélét, feltöltött néhány képet és időnként elkapta a lustaság, aztán elfelejtette, milyen jó dolog is alkotni. Ennek eredményeként elővettem egy üres lapot, egy ceruzát és átrajzoltam a logót erről:

… erre:

Az első dolog, ami eszembe jut róla az, hogy az én drága logóm felnőtt. Igazi Nő lett belőle. A tervezés megcsiklandozta a kreativitásom és mire elkészült az új forma, néhány jelet észrevettem benne anélkül, hogy tudatosan rajzoltam volna meg őket.

A felső és alsó egyenes vonal magától jött, de később rájöttem, hogy szeretem ismerni a határokat, valószínűleg ezért is volt számomra nyilvánvaló, hogy ezek meghatározása lesz az első lépés. Éppígy igaz a személyiségemre is, hogy mostanában tudatosabban odafigyelek arra, hogy mikor lépem át a láthatatlan határaimat, mi az, ami még belefér és mi az, ami már nem.

Szerintem sokan azt gondolják, hogy ezek a dolgok alapvető tulajdonságaink, és örökre így kell maradniuk. Vagy ha más nem is gondolja így, én sokáig azt tettem. Az utóbbi időben azonban rájöttem, hogy valószínűleg a változás az egyetlen állandó dolog az életünkben – legyen éppen szó kicsi vagy nagyobb méretű újdonságról. Akármekkora klisének is hangzik ez, mind az életkörülményeink, mind a személyiségünk folyamatos változáson megy át. Így időről időre jó egy kicsit újragondolni a saját határaink helyzetét.

A homokóra forma abban a pillanatban egyértelmű volt, hogy elkezdtem gondolkozni a változtatásokon. Az előző forma tervezésekor csak leültem és rajzoltam. Viszont amikor ezúttal a két határvonalat megláttam, nem is igazán tudtam vagy akartam más formát elképzelni a logóhoz. A blogon nem ismeretlen a test téma, nekem a mai napig a kedvenc írásom az Őszintén a testemről – amit ide kattintva el is olvashatsz. Azóta is ügyesen szeretem és tisztelem a homokóra alakom, így mindenképpen ott a szimbolikus helye a logóban.

Az előző verzióhoz képest a betűk vonalai kiegyenesedtek, mivel az elmúlt évek során sikerült növelni az önbizalmam és a határozottságom. Így értelmét vesztette az emelkedő vagy éppen lejtő vonal, hiszen nincs szükség vacillálásra, ha egyszer tudom, mit akarok.

Az utolsó változás pedig a cipő, amiről már az elején tudtam, hogy nem fog ugyanolyanra sikerülni, mint legutóbb. Akármennyi cipőt is rajzoltam eddig, sosem lett ugyanolyan a kettő és én ennek nagyon örülök. A mostani verzióban is kicsit megnövekedett a sarok, hiszen az utóbbi logó tervezéskor még nem voltak birtokomban azok a tapasztalatok, amik az előző pár változtatást is meghatározták. Ezek az okosságok pedig mind, mind emelik a személyiségem felfelé.

Remélem, nektek is tetszik az új logó és a blog megújult megjelenése, ami bizony új bejegyzéseket is hoz magával. Szerintem gyertek velem, fussuk ez a kört együtt. 🙂

Fotók: Keller Lili

Bisous,
Fanni

Hozzászólás