Bejegyzések

Stílusfogadalmak

Sziasztok!

Először is, boldog új évet kívánok minden kedves Olvasónak! 🙂

Én magam a szilveszteri ünneplésért nem igazán vagyok oda és a hatalmas felhajtásnak sem találom nagy értelmét, viszont azt szeretem az új évben, hogy akarva-akaratlanul friss terveken és célokon kezdünk el gondolkozni. Ezek pedig fogadalmakká alakulnak át.

Nem tudom, Ti mennyire tartjátok be az újévi fogadalmakat, én őszintén megmondom, hogy nekem nem igazán sikerült eddig. Na, de most! (Nem mintha ez nem hangzott volna el minden évben.) Ezúttal vittem egy kis csavart a fogadalmi játszmába, és csak olyan dolgokat ígértem meg magamnak, amik az öltözködésemmel, stílusommal kapcsolatosak.

A bejegyzéshez csatolt fotóknak is megvan a saját kis történetük. Általában egy fotózás úgy telik, hogy én folyamatosan dumálok és okoskodom, miközben Dani feltérképezi az adott helyszínt, összerakja fejben a kompozíciót és aztán nekiáll fotózni. Nagyon kevés ideig tudok csendben maradni, így a képek elég nagy részén beszélek. A másik verzió az, hogy fejeket vágok, és ami a legviccesebb, hogy ezek nem tudatosak, egyáltalán nem direkt csinálom. Mókás fejekből a legutolsó poszt fotózásán pedig akadt bőven. Így hát annak örömére, hogy senki sem tökéletes és nekem is vannak eléggé vicces arckifejezéseim, a mai fogadalmaim teljesíthetőségét egy-egy ilyen képpel fogom értékelni.

Egy: Csak olyan ruhadarabot vásárolok, amit viselni is fogok.

Elképzelni sem tudjátok, mennyi olyan ruhadarabért adtam már ki pénzt, amit aztán mégsem vettem fel. Nem arról van szó, hogy meggondolatlanul vásárolok, csupán ami a boltban még tetszik, abban itthon már nem annyira érzem jól magam. Idén erre jobban odafigyelek.

„Két alkalommal talán menni is fog.”

Kettő: Merészebb leszek, jobban feltérképezem a stílusom határait.

Alapvetően nagyon egyszerűen öltözködöm, ami a színeket és szabásokat illeti. 2018-ban szeretném bátrabban használni a színeket és az érdekes szabásokat, hátha beválnak.

„Neon zöld baseball sapka? Na jó, azt azért nem…”

Három: Kibővítem az alap ruhatáramat.

Lakatos Márk Stílusterápia című könyvében van egy olyan fejezet, amiben a basic gardrób kerül elemzésre. Az ott felsorolt darabokból nekem még pár darab hiányzik, mint például a kivételesen tökéletes farmer. Úgy érzem, ezt a problémát gyorsan orvosolni kell.

„Azt hiszed, ez olyan egyszerű lesz?”

Négy: Megkeresem a tökéletes nadrágkosztümöt.

A női nadrágkosztüm számomra mindig a határozottságot, a kemény munkát, a profizmust jelentette. Mivel én nap, mint nap azon vagyok, hogy a személyiségem ezen tulajdonságait minél jobban erősítsem, semmiképpen sem hiányozhat a szekrényemből a hibátlan nadrágkosztüm.

„Magamat ismerve, lehet több lesz, mint csupán egyetlen nadrágkosztüm.”

Öt: Figyelni fogok rá, hogy utazáskor is stílusos legyek.

Vannak olyan nők, akiken nem fog egy 4 órás autóút vagy hosszas városfelfedezés (mondjuk 40 fokban), mindig ugyanolyan sikkesek és stílusosak maradnak. Én ezennel megfogadom, hogy az elkövetkezendő utazásaim (legalább egy) során megteszek minden tőlem telhetőt, hogy végig sikkes legyek.

„Most akkor le kell mondanom a kedvenc túlméretezett pólóimról?”

Hat: Kritikusabb leszek a cipővásárlások során.

Szokásom abba a hibába esni, hogy csupán a kinézet alapján, sajnos elhamarkodottan döntök egy-egy cipő sorsáról. Tudom, hogy ez rossz szokás és nem szabad elkapkodni a döntést, éppen ezért 2018-ban már okosabban választok lábbelit.

„Azért egy Jimmy Choo-ra nem mondanék nem-et.”

Hét: Nagyobb hangsúlyt fogok fektetni az (igényes) ékszerek viselésére.

Én nem vagyok nagy ékszerviselő, általában egy karóra és fülbevaló az, amivel „feldíszítem magam”. Viszont mindig szerettem volna olyan ékszert, aminek számomra van valami jelentése és mindennap viselhetem. Így hát hamarosan elindulok és megkeresem azt az ékszert, ami igazán engem tükröz…

„… és ennyire fogok örülni, amikor rábukkanok.”

Pár hónapja olvastam valahol, hogy a fogadalmak betartásának titka az, hogy ne várjunk el magunktól hatalmas változásokat. Mindannyian esendő emberek vagyunk, akik élnek egy megszokott ritmusban, így szinte lehetetlen ezt a mindennapi rutint egyik napról a másikra teljesen megváltoztatni – talán pont ezért adjuk fel olyan gyorsan a fogadalmainkat. Nekem azonban van segítségem: Ti és a blog. Az újévi ígéreteimet nem csak megosztottam veletek, de azt is megfogadom, hogy a 2018-as év során be is fogom mutatni, ezek az ígéretek hogyan valósulnak meg.

Ha Nektek is vannak fogadalmaitok, bátran írjátok meg valamelyik közösségi médián vagy itt a blogon, a Kapcsolatok fülön. Kíváncsi vagyok, Ti milyen érdekes ígéreteket tettetek magatoknak idén!

Fotók: Polly Dániel

Bisous,
Fanni

Hozzászólás