Bejegyzések

Fontos alapdarabok

Bonjour, Mesdames et Messieurs!

Régóta nem írtam, régóta nem foglalkoztam a bloggal érdemben, csak úgy sebtében, felületesen, vagy éppen sehogyan. Mindig találtam valami kifogást. Mondanám, hogy alkotói válságban szenvedtem, de nem igazán mondanám annak az elmúlt időszakot.

Pörögtek az események sorban, minden szépen egymás után érkezett és engem magába szippantott a hétköznapok mókuskereke, amely valószínűleg nem csak számomra ismerős. Na de nem magyarázkodni jöttem. Hanem visszatérni. Megmutatni, hogy még itt vagyok és szólni, hogy még maradok is.

Viszont mielőtt elkezdem ezt a bejegyzést, szeretnék köszönetet mondani Weisz Vivien barátnőmnek, aki mindig őszinte velem és felnyitotta a szemem, hogyha szeretek írni, akkor igazán nem illendő eltűnni, hanem csinálni szépen mindent, ahogy kell. Szóval, köszönöm, Vivi, hogy vagy nekem, mindig biztatsz és inspirálsz. ♡

Amiről pedig ma olvashattok, azok a minőségi alapdarabok. Aki pörgetett már át divatkönyvet, annak valószínűleg nem ismeretlen a szöveg, miszerint az alapdarabok nagyon fontosak! Amikor először olvastam ezt a mondatot, körülbelül 5-6 évvel ezelőtt, akkor fogalmam sem volt, ez mire értendő. Aztán ahogyan egyre inkább a saját pénzemen vásároltam (ami valóban sok mindenre megtanít) és egyre jobban felfedeztem a saját stílusom, megértettem. Az alapdarabok hibátlan kiválasztása fontos. Nyilván nem annyira, mint befizetni a számlákat, de azért vagyunk mi nők ilyen bájosak, mert tudjuk, hogy mindkét kérdés ugyanolyan lényeges.

Rendben, hogy oda kell figyelni az alapdarabok kiválasztásánál, de mégis mik tartoznak ebbe a kategóriába? – gondolhatják sokan. Én úgy vélem, hogy mivel mindenki más területeken mozog a mindennapokban, így mindenkinek a saját tapasztalata alapján kell döntenie arról, mi számít az ő esetében alapdarabnak. Természetesen van egy rövid kis listám, amiről azért lehet szemezgetni: magassarkú bokacsizma, magassarkú szandál, sportcipő, mokaszin/balerina cipő, farmernadrág, fehér ing, blézer, ceruzaszoknya, nadrágkosztüm, kis fekete, elegáns ballonkabát vagy szövetkabát, motoros bőrdzseki. Szerintem ezek azok a ruhadarabok és cipők, amelyekből nem árt, ha van egy bevált és minőségi kedvenc.

Kezdjük is a lábbelikkel. Nekem fontos kérdés a cipő, próbálok nagy hangsúlyt fektetni a minőségre is, hiszen nem mindegy, milyen lábbeli tartja a testünket egész nap. Emellett pedig szerintem az igényesség egyik jele, ha valaki odafigyel a cipői állapotára és szépen kordában tartja őket. Természetesen nem is én lettem volna, ha az előző kijelenésemmel ellentétben nem sétáltam volna be hanyatt homlok egyenesen a vizes fűbe, mielőtt Lili lefotózhatta volna a cipőm… Kérlek, ezt nézzétek el nekem. Ezt pedig az új kedvencemmel, a pár hónapja beszerzett Vagabond slip on-nal tettem. Ezelőtt egy Zara „belebújós” cipőm volt, aminek hatására teljesen beleszerettem a slip on-okba. Elképesztően egyszerűen bele lehet lépni, több stílushoz is passzol és szerintem nagyon kényelmes viselet. Igazán lusta megoldás, mégis stílusos. Így hát amikor könnyes búcsút kellett vennem az előző pártól, megpróbáltam egy kategóriával minőségibbet választani, így akadtam rá erre a fekete bőr slip on-ra. Nem hiszem, hogy túl kellene ragozni ezt a kifejtést, hiszen nézzetek csak rá, milyen gyönyörű.

Ami a magassarkú bokacsizmát illeti ez az a biztos darab, ami minden nőnek kell. Szerintem ez a darab a cipők kis feketéje. Ezt a Zara párt még télen vásároltam. Próbáltam a magasabb kategóriájú darabok között nézelődni a webshopon, mivel tudtam, hogy ezt a cipőt sokat fogom viselni és így nem szerettem volna, ha pár hónap alatt túlságosan viseltessé válik. Ha nincs egy ilyen bevált fekete párotok, akkor szerezzetek be egyet és köszönjétek meg később. 😉

A megfelelő blézer megtalálása sem elhanyagolható kérdés. Legyen az ember lányának bármilyen munkája, egy ilyen darabra szükség van és punktum. Mivel az elegáns viseletét nem igazán kell túlgondolni, én szerettem volna egy kicsit újragondolt keretbe belehelyezni a jól bevált fekete blézert. Az elegánsabb darabok hétköznapi, lezser szettekben történő felbukkanása napjainkban nem igazán megbotránkoztató látvány, éppen ellenkezőleg: stílusos és egyedi megoldásokat fedezhetünk fel. Én kimondottan jól érzem magam egy ilyen sportosabb kivitelezésben is.

A ballon- vagy szövetkabát is olyan jó barátnő, amely csendben meglapul a szekrényben, mégis segít, ha kell. Nekem ez életem első igazi elegáns szövetkabátja, mivel eddig nem igazán éreztem, hogy szükségem lenne rá. Szerencsére a Mango webshopján volt egy barátságos kis leárazás, amikor nekem is sikerült beszereznem ezt az olasz gyapjúkeverékből készült kabátcsodát – féláron. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem annyira izgalmas, amikor egy ilyen minőségi és régóta keresett darab olcsón elérhető. Nem mintha annyira kapzsi lennék, de ki mondta, hogy nem lehet okosan vásárolni?

Ez éppen pont nem egy alapdarab, de mindenképpen szerettem volna nektek is megmutatni, hogyan lehet a legegyszerűbb fekete szettet is egy érdekes kiegészítővel feldobni. Az én esetemben pedig ez nem is olyan egyszerű, mivel a fülbevalón, karórán és övön kívül semmi más kiegészítőt nem viselek szívesen. Már egy ideje kerestem azonban egy olyan szegecses övet, ami kicsit eltér a klasszikustól, mégsem túl vad. Ezt az övet a Reserved oldalán találtam és körülbelül minden második nap fel tudnám venni. Persze nem teszem, mert tudom, hogy attól lesz tartása ennek a kiegészítőnek, ha csak alkalmanként viselem és úgy, hogy az adott szetthez hibátlanul passzol.

Én és a szemem alatti táskáim még egy picit mutogattuk magunkat, de lényegében ennyi lett volna ez a bejegyzés. Ha van esetleg olyan alapdarab ezen a listán, ami nálatok még nincs ott a szekrényben, akkor én azt javaslom, hogy szerezzétek be. Alapvetően azt gondolom, hogy nem feltétlenül fontos a márka, vagy az, hogy honnan jön egy ruhadarab, ha jól érzitek magatokat benne. Ebben az esetben azonban tényleg azt javaslom, hogy próbáljátok meg az alapdarabokat egy picit minőségibb verzióban beszerezni, hiszen ha már hozzánő a szívetek ezekhez a jó barátokhoz, akkor tovább viselhetitek őket.

Remélem, élveztétek ennek a bejegyzésnek minden karakterét – vagy legalább a felét. Hamarosan újra jövök és írok. Addig is maradjatok elbűvölőek!

Fotók: Keller Lili

Bisous,
Fanni

Hozzászólás