Bejegyzések

Divat másodkézből

Sziasztok!

Visszatértem és újult erővel gépelem Nektek most a sorokat. Gondolom nem meglepő, hogy van saját véleményem az eheti témával kapcsolatban, ami nem más, mint a second hand ruházkodás.

A turkálók látogatása egészen kicsi korom óta az életem része, és úgy vettem észre, nagyon megosztó ez a téma, így mindenképpen ki szerettem volna fejteni a saját gondolataimat. Nem szeretnék hazudni, én régen nem szívesen dicsekedtem azzal, hogy vannak olyan ruháim, amiket turkálóban vásároltunk. Azt is tudom, hogy miért: féltem tőle, hogy mások mit gondolnak. Szerencsére ebből a rossz szokásomból sikeresen kigyógyultam.

Miért is jó turiba menni? Leginkább az egyediség miatt szerintem. Egy second hand shop-ban ugyanis időről időre ki lehet fogni érdekes, értékes darabokat és garantált, hogy az nem fog szembejönni veled az utcán. Ezt az előnyét én mindig nagyon szerettem a turinak, hiszen itt tényleg olyan dolgokra lelhetünk, amik nem teljesen hétköznapiak.

Én is találtam már érdekes darabokat, ilyen volt az első (és egyébként eddig egyetlen) COS felsőm, a szintén első (és egyébként szintén eddig egyetlen) J.Crew farmernadrágom, vagy a Stella McCartney x Adidas sportmelltartóm.

Manapság sajnos kevesebbszer jutok el turkálóba, így az utóbbi időben webshopokról vagy fast fashion üzletekben szerzem be a ruháimat. 

A mai bejegyzés kedvéért azonban összeállítottam egy szettet, aminek minden darabja second hand shop-ból van. Már ismeritek a stílusom, így nem lehet nagy újdonság, hogy egészen letisztult és egyszerű outfit lett a végeredmény, viszont a cipőválasztásom meglepő lehet.

Nem szeretnék nagy ügyet csinálni belőle, de barna színt nagyjából sosem viselek. Ez nem mánia, nem figyelek oda rá, hogy ez még csak véletlenül se történjen meg, csupán nem tetszik magamon a barna szín.

Most viszont ezt a különleges barna bőr magassarkút választottam, ami eredeti olasz bőr, gyönyörű dizájnnal kialakítva és szerintem eléggé egyedi. Ami pedig a hab a tortán: a turkálóban találtam.

Kabát: Zara
Felső: H&M
Nadrág: márkátlan
Cipő: Nylo

A legjobb érzés az egészben az, amikor megveszel valamit, mert tetszik és fogalmad sincs, hogy az adott termék mennyit ér, ér-e valamennyit, márkás vagy sem és még sorolhatnám. Természetesen nem az a lényeg, hogy mennyire márkás valami, de azért egy-egy értékes darab a szekrényünkben eléggé fel tudja dobni a napunkat – vagyis az enyémet biztosan.

Szerintem tehát jó dolog turiba járni és őszintén ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit egyedibb darabokra bukkanni, de ezt egyébként a pénztárcája nem biztos, hogy megengedi. Az én ruhatáramban sem bujkálnának a fent említett, kicsit értékesebb darabok, ha nem tértem volna be egyszer-kétszer a turkálóba.

Viszont érdekelne a Ti véleményetek is. Szerettek second hand üzletekben vásárolni? Írjatok hozzászólásban, a Facebookon vagy az Instagramon bátran 🙂

Jövő héten újra jelentkezem! Addig is maradjatok elbűvölőek!

Fotók: Keller Lili ♡

Bisous,
Fanni

Hozzászólás