Bejegyzések

Egy napnyi Katti Zoób

Sziasztok!

Tudom, hogy rettenetesen el vagyok maradva az ígéretemmel, amit még a hét elején tettem Nektek a közösségi oldalakon, most azonban végre itt vagyok! Méghozzá egy a szívemhez nagyon közelálló márkával kapcsolatban írok ez alkalommal (és tudom, hogy mindenre azt mondom, közel áll a szívemhez, de hát nem tudok mit tenni, ha egyszer ekkora szívem van nekem…).

Pár hónapja „feldobta” a Facebook a Katti Zoób oldal által létrehozott eseményt: szabadtéri divatbemutatóra kerül sor Balatonfüreden, augusztus 19-én. Nagyon szerettem volna ott lenni, hiszen már az áprilisi Fashion Weeken résztvevő Katti Zoób bemutatót is imádtam, de ezt úgyis tudjátok. Egy kis kutakodás után pedig az is kiderült számomra, hogy nem csak bemutatóval várja a Balatonfüredre látogatókat a divattervezőnő, hiszen egy a tervezőnő közreműködésével létrejött kiállítás is megtekinthető a füredi Vaszary Galériában.

A ‘Ki látott engem?’ elnevezésű kiállítás Lesznai Anna és Zoób Kati találkozását mutatja be. A kiállítás lényegében egymás mellett szemlélteti a két alkotó munkásságát, amelyek valamilyen szinten összefonódnak, ugyanis Zoób Kati 2018 tavaszán bemutatott haute couture kollekcióját Lesznai Anna meséi is inspiráltak, így nem véletlen kettejük találkozása.

Múlt héten vasárnap tehát Balatonfüredre utaztunk, ahol egy kiadós ebéd után megnéztük a kiállítást. Sem a kiállított darabokat, sem a Galériában egyáltalán nem fotózhattunk, így csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ha arra jár, ugorjon be a Vaszary Galériába. Valóban megéri megtekinteni a precízen felépített kiállítást, amely engem egész egyszerűen lenyűgözött. A látogatásra 2019. január 6-ig van lehetőségetek.

Ruha: C&A
Hátizsák: Zara
Szandál: Shoes Made In Heaven (Humanic)

A kiállítás megtekintése, egy kis Balaton parton sétálás, rövid pihenés, majd készülődés után pedig végül ellátogattunk a Blaha Lujza utcába, ahol a divatbemutató előkészületei már a végükhöz közeledtek. A balatonfüredi este tökéletes alaphangulatot biztosított, amelyhez a macskaköves utca, a kétoldalt csakis ránk váró székek, a kis bárok és éttermek plusz csillogásként járultak. Az utca hamar megtelt különféle emberekkel, idősekkel és fiatalokkal, gyermekes családokkal és andalgó párokkal, borozgató barátnőkkel és a modellek családtagjaival. Mindannyian egyetlen dologra vártunk: a magas szabászat által nyújtott ritka, elegáns, egyedi varázslatra.

A Katti Zoób márka azonban nem mindennapi, nem éppen átlagos.

Hiszen volt néhány különlegessége a nyáresti bemutatónak. A szabadtéri helyszínnel indítanám a sort, amelyet követ az, hogy különösen sok kreáció került bemutatásra, ezáltal a bemutató időtartama is kicsit hosszabb volt. A harmadik specialitás pedig az apró modellekben rejlett. A divatház nyári bemutatóján ugyanis gyermekek részére készült kreációk is bemutatásra kerültek. Egy kis érdekesség: ez a tavalyi, szintén balatonfüredi különleges nyári bemutatón is így volt. A tavalyi bemutatót teljes egészében itt tudjátok megnézni. Ezek után pedig kétségünk sem lehet afelől, hogy zsenialitása mellett – vagy éppen amiatt – nem egy hétköznapi divatházról beszélünk a Katti Zoób esetében.

A bemutatásra kerülő kreációk mindenféle színben és formában pompáztak. Egy-két darabbal ugyan már az áprilisi Fashion Weeken is találkoztam, a többsége azonban számomra is újdonság volt. A rendkívül hosszú kifutó tökéletesen biztosította, hogy minden részletet megvizsgálhassunk és legyen időnk megállapítani, mennyire tökéletes minden egyes darab.

Természetesen saját kedvenceim is lettek a vasárnap este folyamán. Mivel mindannyiunknak van egy önálló stílusa, megvannak a kedvenc formáink is, amelyek beváltak számunkra. Ez pedig az én esetemben sincs másképp, így akarva-akaratlanul olyan darabok váltak a kedvenceimmé, amelyeket én is bármikor szívesen viselnék.

Végül, de nem utolsósorban pedig arról szeretnék egy kicsit írni Nektek, mit jelentett számomra ez a bemutató. Alapvetően bármilyen divattal, új trendekkel kapcsolatos esemény érdekel. Arra viszont nem számítottam, hogy (utólag) mire fogok ráébredni. Abban a korban élünk, amikor mi, Nők megküzdünk bármivel és bárkivel magunkért és egymásért. Abban a korban élünk, amikor számít a véleményünk, megdolgozunk az álmainkért, a jólétünkért, a saját boldogságunkat nem hagyjuk, hogy mástól függjön, amikor mi vagyunk egymás nővérei, húgai, anyái, mentorai, az ereinkben folyó vértől függetlenül. Amikor nem egymásnál akarunk szebbek lenni, hanem együtt, magabiztosan vagyunk lehengerlőek. Amikor a hibáink tesznek minket különlegessé, sebezhetővé és egyenlővé.

Nem szeretem azt a szót, hogy feminizmus. Azt azonban szeretem, hogy testvériség, egyenlőség, szeretet, tisztelet és megbecsülés. Ezek a gondolatok pedig akkor találtak meg engem, amikor válogattam a cikkhez a képeket. Érdekes módon, annak ellenére, hogy ott voltam élőben az eseményen, ahol kislányok és felnőttek, egyidős Nők, Lányok, Hölgyek egymás kezét fogva vonultak végig a kifutón, ezek a gondolatok nem jutottak eszembe. Így azonban, hogy mindent újra visszanéztem, megihletett az a rendkívüli női összetartás, amivel Zoób Kati bemutatóján találkozhattam.

Ha pedig megengeditek, átadnék Nektek valamit, amit a Katti Zoób 2018/2019-es, balatonfüredi bemutató után tanultam.

Együtt vagyunk szépek.

Te és én, a testvéreink, nagymamáink, édesanyáink, lányaink, keresztlányaink, ismerőseink lányai, édesanyái, nagymamái és az ő ismerőseik. Együtt vagyunk erősek. Együtt vagyunk megállíthatatlanok. Egymásért vagyunk, nem egymás ellen.

Engedjétek meg továbbá azt is, hogy ezúton mondjak külön köszönetet a testvéremnek, egyik legjobb barátomnak és örök szövetségesemnek, aki profikat megszégyenítően megörökítette a bemutatón látottakat, csakis azért, hogy Ti is megtekinthessétek azt, amit mi láttunk. Köszönöm, Lili ♡

Fotók: Keller Lili

Katti Zoób szabadtéri divatbemutató 2018/2019 – 2018. augusztus 19., Balatonfüred élő videó 
A Katti Zoób márka hivatalos képei az augusztus 19-i bemutatóról 

Bisous,
Fanni 

Hozzászólás