Bejegyzések

Az arcom ruhái

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy elég lesz a komoly témákból és itt az ideje visszatérni a bohókásabb posztokhoz. Éppen ezért szeretném bemutatni Nektek a 4 kedvenc szemüvegemet – vagyis az arcom ruháit.

7 éve kezdtem el először úgy érezni, hogy nem látok távolra tökéletesen és egy optikai vizsgálat után ki is derült, hogy 1,5-ös dioptriájú szemüvegre lesz szükségem. Szerencsére a látásom azóta sem romlott, viszont pár szemüveget már cseréltem az elmúlt évek során.

Sokan kérdezik, miért nem próbálom ki a kontaktlencsét, hiszen annyival könnyebb lenne szemüveg nélkül.  Úgy gondolom, hogy a szemüvegnek is megvannak az előnyei és hátrányai is, ennek ellenére én nem tudom elképzelni, hogy ne viseljek szemüveget minden nap. Szerintem egy-egy jó keret nagyon tudja öltöztetni az arcot és én ezt imádom benne. Éppen ezért muszáj megmutatnom a jelenlegi kedvenceimet:

A második forgalmi vizsgám (nem ér röhögni) előtt találtam rá erre a Ray Ban keretre Szombathelyen, az Annex Optikában. Ez volt az első, amit felpróbáltam és hiába következett utána még 10 másik, ez volt a befutó. Jelenleg ez a másodlagos szemüvegem, amit kevesebbszer viselek. A szögletes keret komolyságot kölcsönöz az arcomnak, ami talán néha nem is árt. Mivel azonban nem rég új szemüveget vásároltam, szegény Ray Ban a háttérbe szorult. Ennek ellenére viszont nem szeretem kevésbé.

Ray Ban, Annex Optika, Szombathely 

Amikor elhatároztam, hogy itt az ideje új szemüveget venni, volt egy határozott elképzelésem a tökéletes keretről. Aztán az élet ezt kicsit átírta, de nem is bánom annyira. Vicces, de ugyanúgy történt ezzel a kerettel is, mint az előzővel: ez volt az első, amit felpróbáltam és ezt is hoztam végül haza magammal. Mondhatnám, hogy első látásra szerelem volt, de az annyira nyálas, hogy inkább csak annyit mondok: még egy darabig ő lesz a kedvencem. Áltathatnám magam azzal, hogy nem számít a márkajelzés és hasonlók, de azért a szívem megolvadt, amikor először megláttam az egymásba fonódó G betűket az arcomon… Hiszen a Gucci márka történetének ismeretében számomra ez a jel sokkal többet jelent, mint csupán egy márkát. Éppen ezért nem is szeretném azt hazudni, hogy nem lényeges a márka. Nekem fontos.

Ennek a szemüvegnek még érdekessége az, hogy ez volt az első olyan nagyobb értékű dolog, amit teljes mértékben én fizettem. Amellett, hogy elképesztően jó érzés, tanulságos is. Amikor megvásároltam ezt a szemüveget, már volt saját keresetem és nagyon érdekes volt úgy tekinteni erre a szemüvegre, mint egy befektetésre, nem pedig úgy, mint egy újabb „cuki” kiegészítőre. Azóta is az egyik legjobb üzlet, amit kötöttem 🙂

Gucci, Annex Optika, Szombathely 

Az a tipikus napszemüveg gyűjtögető vagyok, aki képes minden nyáron több új napszemüveget is vásárolni úgy, hogy közben van már otthon körülbelül 5-6 másik. Mindegy, hova megyek vagy szükség van-e rá, az esetek többségében új napszemüveggel térek haza. Ez valószínűleg nem normális dolog, de próbálom már kezelni a helyzetet. Az egész komikuma pedig az, hogy ha viselek napszemüveget, akkor is csak 5 percig tudom elviselni, mert zavar, hogy nem látok tisztán. Ez a fekete darab a két kedvencem egyike. Semmi különös nincs benne, egyszerűen csak tetszik a virágos mintája és a formája.

C&A, Fürstenfeld 

És tádáááám a legeslegkedvencebb új napszemüvegem ez a Mango darab. Sosem gondoltam volna, hogy az ilyen formájú keretek jól állnának nekem, de nagyon megtetszett, úgyhogy (nyilván) hazajött velem. Ez a legújabb napszemüvegem egyébként, úgyhogy törekszem rá, hogy ez legalább augusztus végéig így is maradjon.

Mango, Shopping City Seiersberg 

Ennyi lett volna a rögtönzött szemüveg bemutatóm. Nektek melyik tetszett a legjobban? Melyiket viselnétek szívesen? Várom a véleményeteket kommentben, a Facebookon vagy akár az Instagramon is.

Bisous,
Fanni

Hozzászólás