Bejegyzések

Tavaszi kedvencek 2019

Bonjour, Mesdames et Messieurs!

Ha követtek Instagramon, tudhatjátok, hogy éppen szenvedek az egyik fontos témájú bejegyzésemmel, amelyben a közösségi médiáról alkotott véleményemet fejtem ki. Vagyis csak fejteném, ha nem ütköznék folyamatosan falakba, ezen a fázison azonban még nem sikerült túljutnom. Egy ilyen komoly témánál szeretem kicsit tovább húzni az időt, hagyni a gondolataimat letisztulni, úgyhogy arra a bejegyzésre még várni kell.

Viszont addig, amíg ez történik, miért ne lehetne egy tavaszi véleményezés itt a blogon? Erre a kérdésre én nem találtam választ, így Lilivel lefotóztuk az új pár kedvenc termékeimet és most itt vagyok, hogy leírjak minden szépet és jót – vagy éppen nem jót – az utóbbi időben vásárolt szépségápolási termékeimről olyan lelkesedéssel, mintha bárki is kérdezte volna a véleményem. 🙂

WELEDA SKIN FOOD

Bárhova megyek, olyan krémet keresek, ami kimondottan száraz bőrre alkalmas, mivel a kézbőröm valami elképesztő módon ki tud száradni, és én ezt nem vagyok hajlandó elviselni. Nagyon sokféle krémet kipróbáltam már, de számomra egyik sem volt igazán nagy áttörés, mindegyik csak pár napig használt, aztán hozzászokott a bőröm és már semmilyen hatást nem érzékeltem.

Ez a tubus az első Weleda Skin Foodom, és a vége felé járva még mindig őszintén elégedett vagyok vele. Nagyon zsíros állagú krém, szóval csínján kell vele bánni, viszont én minden este lefekvés előtt kenem be vele a kezemet és az éjszaka folyamán ez a krém valami csodát művel a kézbőrömmel. Ha valaki inkább a natúr kozmetikumok felé hajlik, akkor is érdemes egy ilyet beszereznie, hiszen a Skin Food teljesen természetes alapanyagokból készül. (Én pedig eszméletlen vagyok PR szöveg írásban.) Ezt a csodaszert egyébként bármilyen testrészre, még arcra is ajánlják.

THE BODY SHOP E-VITAMINOS EMULZIÓ

Íme az egyetlen termék a mai listámon, amiről nem tudok jókat írni, bármennyire is szerettem volna. Pár hónapja elfogyott a nappali arckrémem (a sztori drámával indul) és akármennyire is elégedett voltam az Yves Rocher Sensitive Végétal hidratálójával, szerettem volna valami mást kipróbálni. Továbbá azt olvastam, hogy egész évben ajánlatos fényvédőt használni az arcunkra, hiszen napfény minden nap ér minket, akkor is ha csak egy minimális mennyiségről beszélünk. Amellett, hogy a napfény elleni fényvédő segít a bőrrák kialakulásának elkerülésében, a ráncok korai megjelenésétől is véd, így jó ötletnek tartottam bevenni egy fényvédőt a mindennapi rutinba. Viszont kitaláltam, hogy mi lenne, ha olyan nappali hidratálót vennék, amiben benne van a fényvédő, így pénzt és egy lépést a reggeli arcápolási rutinból is megspórolok.

Nos, pontosan az történt velem, amit a lusta nők érdemelnek: nem vált be a krém. A fotón látható emulzió ugyanis nagyon jónak ígérkezett, de nem azt kaptam, amit vártam. A hidratáló – már ha lehet így nevezni – olyan állagú, mint a naptej, csak kétszer olyan folyékony. Ez engem meglepetésként is ért, így az első alkalommal, mikor használni szerettem volna, nem az arcomat, hanem az asztalomat sikerült hidratálnom és megvédenem a napfény káros hatásaitól. Nagyjából két hétig használtam minden nap (ezúttal már az arcomon), abban a reményben, hogy majd megszeretem, de nem így történt. A legnagyobb problémám az volt vele, hogy nagyjából egy óra viselés után elképesztően fényes lett tőle a homlokomon a bőr és úgy néztem ki, mintha egy konkrét vízesést hordoznék a homlokomon. Ezt látván arra a következtetésre jutottam, hogy talán váltani kellene. Ez lett volna a bejegyzés szappanoperája, ugyanitt e-vitaminos emulzió eladó.

NEUTROGENA HYDRO BOOST CREME GEL

Annyira szeretem, amikor ilyen fancy neveket adnak a termékeknek! Ennek a krémnek viszont bármi lehetne a neve, akkor is fancy lenne. Ez volna tehát az új nappali arckrémem, ami tényleg bevált, tényleg szeretem, ellenben nincs benne fényvédő. Mivel az előző próbálkozásommal, miszerint két lépést egybevonok, megbuktam, úgy döntöttem, hogy nem keverem a dolgokat. A Neutrogena márka nagyjából két éve játszik fontos szerepet az arcápolási rutinomban. Tudom, hogy egy drogériás márkáról beszélünk, de ettől függetlenül nekem sokszor nyújtottak már segítő kezet a Neutrogena termékek, így miután a The Body Shop emulzióval kicsit összenyúltunk, az új Hydro Boost krémhez futottam vigasztalódni. Szeretem ezt a krémet, szerencsére van egy kis mattító hatása, így nem kell többé vízeséssel a homlokomon léteznem, szóval nekem bevált. 🙂

THE ORDINARY CHIA MAGOLAJ

A The Ordinary márka nekem az egyik személyes kedvencem, attól függetlenül, hogy néhány a szépségápolási márkák világában kirobbant drámát már a magáénak tudhat. Aki többet szeretne erről tudni, az olvasson utána, mert én nem igazán követtem figyelemmel az eseményeket. Szerencsére nálam nem számít, hogy egy márkát mennyire kedvelnek mások vagy éppen nem kedvelik. Ha nálam egy termék beválik, akkor boldog vagyok és a produktumot örömmel használom. Életem első organikus, hidegen sajtolt olaja is egy The Ordinary termék volt, méghozzá a csipkebogyó magolaj. Mikor annak az üvegcsének a végén jártam, körülnéztem a márka további repertoárjában és rábukkantam a chia magolajra, amit meg is vásároltam. Hogy őszinte legyek, ez sokkal jobban tetszik, mint a csipkebogyó magolaj, mert ennek az állaga sokkal könnyedebb, nem annyira telt. Ennek ellenére nem viszem túlzásba, hetente maximum kétszer, az éjjeli krémem felvitele után teszek 5 cseppet a tenyerembe ebből az olajból, majd felviszem az arcomra. Reggel pedig olyan puha és egyenletes tónusú bőrrel ébredek, mint amilyet el is várok ettől az olajtól.

Egyébként a The Ordinary-nek viszonylag sokféle hidegen sajtolt olaja van, mindegyik egy-egy különleges szuper erővel rendelkezik és felveszi a harcot a száraz bőrrel, a pirossággal vagy bármi más undok bőrhibával. Ha érdekel Titeket, akkor elárulom, hogy én a magyar Skinsmart oldalról szoktam rendelni. Csak ajánlani tudom őket, mert nagyon informatív az egész weboldal és épségben, időben meg is érkeznek a vásárolt termékek.

EUCERIN SUN OIL CONTROL 30 FÉNYVÉDŐ GEL-CREME ARCRA

Et voilá, itt is van AZ a bizonyos fényvédő. Az, amelyiktől nem csillog a homlokom és nem hagyja az arcbőrömet érintkezni a káros napsugarakkal. Amikor az első fényvédős (sikertelen) próbálkozásom után újra keresgélni kezdtem, erre találtam. Alapvetően eszembe sem jutott megnézni, milyen fényvédő termékei vannak az Eucerinnek, holott nagyon kedvelem a márkát. Aztán gyorsan el is olvastam a Krémmánián a véleményeket és szó szerint imádja mindenki ezt a fényvédőt. Nem nagyon gondolkoztam rajta, meg is rendeltem, és pontosan ezen a héten kaptam meg, szóval elég friss élményeim vannak. Az első benyomás nagyon pozitív, ez a kis gél krém teszi a dolgát rendesen és én is végre megnyugodhatok, hogy van egy ügyes fényvédőm.

+1 TIPP: ÍGY TISZTÍTSD A BEAUTY BLENDERED – HA AKAROD, HA NEM

Mint azt mindannyian tudjuk, az ecseteinket és sminkszivacsainkat kötelező jelleggel, időről időre tisztítani kell. Én az ecseteimet egy külön erre a célra kifejlesztett spray segítségével tisztítom, a beauty blenderemmel azonban bajban voltam már régóta. Nem sikerült olyan tisztítási formát találnom, ami elég hatékony lett volna, most azonban ez szerencsére megváltozott. Egyszer olvastam valahol, hogy szappannal is meg lehet tisztítani a kis szivacsot és fogalmam sincs, nekem ez miért nem jutott eszembe eddig, de az első adandó alkalommal beszereztem a legegyszerűbb natúr szappant a Müllerben és ki is próbáltam a beauty blender tisztítást. Az eredményben pedig nem csalódtam, nekem még sosem volt ilyen tiszta a sminkszivacsom, úgyhogy ha valaki bajban van ezzel a kérdéssel, akkor én mindenképpen ajánlom ezt a megoldást!

Remélem, hogy tetszett Nektek ez a bejegyzés és olvastatok valami újat vagy hasznosat. Vagy mindkettőt. Hamarosan jelentkezem újra, remélhetőleg már a nagy közösségi média véleményezéssel. Addig is maradjatok elbűvölőek!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Nektek! ♡ ?

Fotók: Keller Lili ♡

Bisous,
Fanni

Hozzászólás